Skip to content

Höst & vintermeny, oktober – mars


 

Vår höst- och vintermeny är en hyllning till den kalla årstiden, där vi låter säsongens smaker ta plats på tallriken. Vi använder oss av lokala råvaror och ingredienser som är som allra bäst under höst- och vintermånaderna.

Förrätter

Gula & röda betor, getostkräm, pumpa,
picklad silverlök, rostade pumpakärnor & krasse

Långbakade småtomater, långlagrad parmesan, balsamico,
basilikaemulsion, picklad rödlök & surdegskrutonger

Tonfisktartar med mango, chili, lime, salladslök,
ingefärsmajonnäs & svart stenbitsrom

Skaldjursröra med räkor & kräftor på potatisbotten,
stenbitsrom, rödlök, dill och citron

Liten ost & charktallrik
Två sorters ost och två sorters chark med björnbärsmarmelad,
cornichoner och nybakt foccacia

Varmrätter

Bakad blomkål, potatisbakelse smaksatt med Karl-Johansvamp,
brynt chilismör, persiljeemulsion, saltrostad mandel,
semitorkad tomat & ruccola

Kyckling från Knäreds gård, rotselleripuré,
Madeirasky, picklat äpple, krispig svartkål & örter

Kryddstekt lammrostbiff med bakad sötpotatis,
getostkräm med citron, stekt pärllök, mynta & granatäppelsky

Helstekt fläskfilé från Grevbäcks gård i Hjo, cognacsflamberad grönpepparsås,
rotfruktskaka, senapspicklat höstäpple & örter

Rimmad torskrygg med brynt kantarellsmör,
potatispuré smaksatt med tryffel, picklad fänkål & dill

Tournedos med svamp & potatisbakelse, balsamicosky,
tryffelmajonnäs, rosenkål, torkad tomat & örter

Desserter

Kanelbakade höstäpplen med kardemummasmul,
vispad vaniljmousse och rostad mörk choklad

Pannacotta smaksatt med salt karamell, lingongelé &
rostad mörk choklad

Två sorters ost med björnbärschutney,
hembakt fröknäcke och tryffelfärskost

Chokladbrownie med havtornscoulis,
grädde smaksatt med dulce de leche & saltrostad mandel

Vår höst- och vintermeny serveras under oktober – mars