Vår höst- och vintermeny är en hyllning till den kalla årstiden, där vi låter säsongens smaker ta plats på tallriken. Vi använder oss av lokala råvaror och ingredienser som är som allra bäst under höst- och vintermånaderna.
Förrätter
Gula & röda betor, getostkräm, pumpa,
picklad silverlök, rostade pumpakärnor & krasse
Långbakade småtomater, långlagrad parmesan, balsamico,
basilikaemulsion, picklad rödlök & surdegskrutonger
Tonfisktartar med mango, chili, lime, salladslök,
ingefärsmajonnäs & svart stenbitsrom
Skaldjursröra med räkor & kräftor på potatisbotten,
stenbitsrom, rödlök, dill och citron
Liten ost & charktallrik
Två sorters ost och två sorters chark med björnbärsmarmelad,
cornichoner och nybakt foccacia
Varmrätter
Bakad blomkål, potatisbakelse smaksatt med Karl-Johansvamp,
brynt chilismör, persiljeemulsion, saltrostad mandel,
semitorkad tomat & ruccola
Kyckling från Knäreds gård, rotselleripuré,
Madeirasky, picklat äpple, krispig svartkål & örter
Kryddstekt lammrostbiff med bakad sötpotatis,
getostkräm med citron, stekt pärllök, mynta & granatäppelsky
Helstekt fläskfilé från Grevbäcks gård i Hjo, cognacsflamberad grönpepparsås,
rotfruktskaka, senapspicklat höstäpple & örter
Rimmad torskrygg med brynt kantarellsmör,
potatispuré smaksatt med tryffel, picklad fänkål & dill
Tournedos med svamp & potatisbakelse, balsamicosky,
tryffelmajonnäs, rosenkål, torkad tomat & örter
Desserter
Kanelbakade höstäpplen med kardemummasmul,
vispad vaniljmousse och rostad mörk choklad
Pannacotta smaksatt med salt karamell, lingongelé &
rostad mörk choklad
Två sorters ost med björnbärschutney,
hembakt fröknäcke och tryffelfärskost
Chokladbrownie med havtornscoulis,
grädde smaksatt med dulce de leche & saltrostad mandel
Vår höst- och vintermeny serveras under oktober – mars